27 August 2012

U Sádlů je hej


Občas dostanu chuť na to se pořádně na…..jíst.  Když mě taková chuť přepadne, je načase zavítat do restaurace U Sádlů (tímto bych chtěla poděkovat Kubovi, který mi tohle místo ukázal a tím rozšířil můj seznam oblíbených míst a také obohatil moji tukovou zásobu – blíží se zima, tak se to bude hodit). Restauraci u Sádlů najdete v Klimentské ulici. Místo je lépe si předem zarezervovat, restaurace není tolik velká a je tu stále plno. A aby taky ne, když mají tak výborná jídla. Interiér Vás zavede do Gotického prostředí – vstup s brněním je povolen. Uvítá vás přátelská atmosféra a milá obsluha. Místo rozpečené bagety a másla se tu podává chleba se škvarkovou pomazánkou, kterou byste si nejraději odnesli i s hrnkem domů a celou ji spořádali. Ale nechte si místo na hlavní jídlo - porce jsou totiž obrovské. Možná je lepší se na návštěvu připravit už půl dne předtím (ne-li den) a zase toho tolik nesníst, abyste pak u jídla nefuněli. Co můžu doporučit je určitě kachna se zelím a s knedlíkem (záleží na Vás, jaký druh si dáte – špekový je moc dobrý, ale můžete si dát i mix knedlíků). V případě že se nechystáte na rande, máte strach z upírů, jste nachlazeni nebo na ni prostě máte chuť, dejte si Staročeskou česnečku s uzeným masem. Některá z nabízených jídel mají zajímavý název. Ochutnat tak můžete například Poprsí svatého Zikmunda, Eliášovo posílení (o hokejistu v tomto případě nepůjde) nebo Přilbici Živáňskou. Já jsem si naposledy zvolila Kuřecí plátky Bořivoje Tetínského s farmářskými bramborami. Byla to lahůdka a měla jsem co dělat, abych ty dva kopce šťouchaných brambor se slaninou, česnekem a cibulí vůbec spořádala. Trochu si připlatíte, ale za to vynikající jídlo a obrovské porce to rozhodně stojí.

Sometimes I have a appetite to load myself up with food. And when I do, it's time o visit the restaurant U Sadlu (I would like to give a huge thank to my friend Kuba, who showed me this place and by that expanded my list of favourite places and also enriched my fat reserves - winter is coming, so it will come handy). You can find this place in Klimentska street. It's better to make a reservation before you go there as this place is not so big and is always crowded. Well no surprise when they serve such a delicious food. Interior of the restaurant will bring you to medieval times - entry in armour is allowed. There is a friendly atmosphere and nice and fast service. Instead of baguette with butter, bread is served here with lard - one would like to take it home with him and eat the whole cup. But leave some space for main dish. Portions are enormous. Maybe its better not to eat that much half day or even a day before visit. What I can definitely recommend is Duck with cabbage and dumplings (can choose which type you want - speck dumplings are really good, but you can try a mix of them as well). In case you are not on a date, are afraid of vampires or are not feeling very well, try Old-Czech garlic soup with smoked pork - its delicious. Some of the foods have really interesting name. For example you can order St. Sigismund bust,  Elias's brace (this is not the case of naming it after a hockey player) or Casque of Živáň. My last choice were Chicken fillets a la Bořivoj Tetínský with farmer's potatoes. It was soooo good, but it was a challenge to eat two huge scoops of mashed potatoes with bacon, garlic and onion. The prices are higher, but it's definitely worth the great food and service you get for it. 

No comments:

Post a Comment