03 September 2012

Méďa / Ted - 80%

Opožděně, ale přece jsem se šla podívat do kina na film Méďa. U té příležitosti jsem se za 20 korun zaregistrovala do ročního věrnostního programu. Takže teď mám v plánu navštěvovat kino častěji než jednou/dvakrát do měsíce a ještě u toho ušetřit :) Ale zpět k Méďovi. Trailer k filmu se mi líbil a byla jsem opravdu zvědavá jak to vlastně s tím mluvícím plyšovým méďou je. John (Mark Wahlberg) nemá žádné kamarády a jediné, co si přeje je mít někoho s kým by mohl trávit čas a dělit se o zážitky. Není tedy divu, že když dostane k Vánocům plyšového méďu, citově k němu přilne. Stačilo by aby mluvil. A protože některá vyřčená přání se plní, Méďa (jak jej pojmenuje) ožije a stane se Johnovým parťákem. Co začíná jako pohádka, však žádná pohádka není. Poprosím tedy maminky s dětmi, aby se nenechali zlákat plyšovým méďou na plakátu a raději si vybrali jiný film. Pokud nechcete, aby Vaše děti odcházeli s obohacenou slovní zásobou sprostých slov, jděte na Brave (Rebelka) :) Po úvodu nacházíme Johna ve čtyřletém vztahu s Lori (Milou Kunis). Méďa se jako zašlá hvězda, kterou v 80. letech byl, válí celé dny na gauči (občas za přítomnosti prostitutek). Lori by byla ráda, aby se její vztah s Johnem posunul dále, což moc nejde když jsou v něm vlastně tři. A tak je načase, aby se Méďa postavil na vlastní nohy. 

Film se rozbíhá velice dobře a musím říct, že jsem se u něj opravdu upřímně zasmála. Seth MacFarlane si u filmu střihl nejen roli režiséra, ale také samotného Médi. Doposud byl známý především jako autor televizní série American Dad, Cleveland Show nebo Family Guy a také jako herec. Tady sází na plyšového Méďu, který je sprostý, znalý drog, alkoholu a sexu. A ono to funguje. Ve filmu se objeví narážky na 80. léta a především na film Flash Gordon - není tedy divu, že roli v Méďovi dostal jeho představitel Sam J. Jones. Další povedené odkazy jsou na film Top Gun či Star Wars. Mini roli gaye si střihl i Ryan Reynolds (že by odkaz na Green Lantern?). Vedlejší dějovou linií se ve filmu stává dvojice dosti úchylného otce (Giovanni Ribisi) a jeho syna, kteří jsou Méďou posedlí a rádi by jej přivítali ve své rodině. Filmu má přinést zápletku, která je ale od začátku předvídatelná a žádná nečekaná akce se neděje. Příběh kouzelně začíná a také kouzelně končí - pobaví, neurazí a některé scény si budete ještě dlouho pamatovat a se smíchem je vyprávět nechápajícím kamarádům.
Even thought little bit later, I went to see the movie Ted. On that occasion I registered to the membership program for just 20 CZK. So from now on my plan is to see more than just one or two movies per month and still save some money. :) But back to Ted. I really liked trailer and was really curious about how is it really with the talking teddy bear. John (Mark Wahlberg) doesn't have friends, so the only thing he wishes for is to have someone to spend time with and play with. It's no surprise then when he gets a teddy bear as a Christmas gift, that he emotionally clings to him. Just if Ted (as he names him) could speak. And because some said wish. So I ask all moms with kids, not to be tricked by teddy bear on the movie posters, and to go watch different movie. If you don't want your kids to leave with enriched vocabulary by filthy words, go see the movie Brave :) John grew up and we find him in his four-year relationship with Lori (Mila Kunis). Ted is living with them, no longer a star he was in the 80s, spending his day time on the couch (sometimes with some prostitutes). Lori would like her relationship with John to move on, but it's little bit difficult when there are actually three of them in it. And so it's time for Ted to move out and live on his own. 

Film is taking off well and I have to say I was laughing through it genuinely. Seth MacFarlane was not just in the director's chair, but was also playing Ted. So far he is best known as the author for television series American Dad, Cleveland Show and Family Guy and as an actor. Here he counts on teddy bear, which likes to use f word a lot and likes drugs, alcohol and sex. And it actually works. Film often refers to 80s, especially to the movie Flash Gordon - that's why it's no surprise when Sam J. Jones appears on the screen. Another funny scenes refer to Top Gun or Star Wars. Ryan Reynolds has a mini role of a gay (reference to Green Lantern?). We also see storyline of a pair - rather perverse father (Giovanni Ribisi) and his sone, both obsessed with Ted. They would like him to become part of their family. So there we have a plot, but its predictable from the beginning of the movie and nothing unexpected happens. The story begins with magic and it ends with it as well - It entertains, doesn't offend and you will remember some scenes for a long time and will describe them with laugh to your puzzled friends. 





No comments:

Post a Comment