07 August 2012

Hamburgerové Úterky / Hamburger Tuesday


Pokud nevíte co podniknout v úterý večer a rádi si smlsnete na dobrém hamburgeru, pak zavítejte do restaurace Jáma. Úterky zde totiž patří právě jim. Stálé menu je doplněno o nabídku speciálních hamburgerů. Abych vám mohla napsat jaký je podle mě ten nejlepší, pozvala jsem si na pomoc pár přátel. A díky bohu si každý vybral jiný (rozhodně jsem je do toho nenutila).

Já jsem tentokrát zvolila Texas BBQ burger (obrázek č. 1) s cibulovým kroužkem a BBQ omáčkou. Na druhém obrázku je Americký burger se slaninou a rozpečeným cheddarem. Třetí je Taco burger s jalapeños, cheddarem, eidamema a zakysanou smetanou. A na čtvrtém obrázku je Cajunský burger s grilovanou paprikou a ementálem. Ke každému hamburgeru se podávají domácí opečené brambory.

Prvně musím říct, že maso je opravdu výborné. Běžně dělají upečené na medium, ale pokud budete chtít propečenější, není to problém. Co se brambor týče, záleží na kuchařovi. Jedno úterý byly brambory skoro černé (ale dobré), tentokrát zase mohly být trochu křupavější. (možná jsem moc vybíravá :)).

Všechny hamburgery nám chutnaly. Co se mého výběru týče, BBQ omáčka byla moc dobrá, jen ta cibule v kroužku se mi nedařila překousnout. Na to abych ji krájela jsem byla líná a navíc jsem se rozhodla, že burger se jí rukama, ne příborem. Občas to ve výsledku však vypadá tak, že jste si z BBQ omáčky udělali masku na obličej. Taco hamburger byl asi nejzvláštnější kombinací, přeci jen ta zakysaná smetana...chutnal, ale příště by šel člověk do jiného. Cajunský s grilovanými paprikami chutnal, jednoznačně však zvítězil Americký se slaninou - tu já moc ráda a tady se jí opravdu nešetří. Navíc ještě ten rozpečený cheddar, prostě mňamka.  Jámu mám ráda nejen kvůli výborným hamburgerům, ale i příjemným prostředím a milou obsluhou. K pití si tu můžete vybrat z několika druhů piv, já volím Prince z pivovaru Velký Chlumec.

Každopádně mi pár hamburgerů s jejich nabídky ještě zbývá ochutnat (na Super Steakhouse se mi už zbíhají sliny). Takže tam co nejdříve zavítám, abych tuto neduhu napravila. Pokud jsem Vás aspoň trochu nalákala, tak se tam možná potkáme. :) Hamburgerům zdar, nazdar.
If you don't know what to do on Tuesday evening and you like to enjoy a good hamburger, go and visit Jama restaurant (The Hollow). Here, Tuesday belongs to burgers. Special offer of different hamburgers is added to the daily menu. And to write which one is really good, I took few of my friends with me to Jama, to do the research. Thankfully they chose different hamburgers (there was no pressure from my side at all).

This time, my choice was Texas BBQ burger with large onion ring and BBQ sauce (picture no. 1)  Second picture shows American burger with crispy bacon and melted cheddar. On the third one you can see Taco burger with jalapeños, cheddar, Edam and sour cream. And the forth picture shows Cajun burger with peppers and Swiss cheese. All burgers are automatically served with home made fries. 

At first I have to say, that the meat is really good. It's prepared medium, but if you like to have it well done,  say it to the waitress and they will do it for you. How the home made fries turn out, depends on the cook. On one Tuesday the fries were almost black (but still good), this time they could be more fried (but maybe am to picky). Overall burgers were very good. As far as my choice, BBQ sauce was great, just couldn't bite off part of the onion ring, so I just ate it all - as I was too lazy to cut it. And also I have decided that burger should be eaten by hands, not by fork and knife. This means that after you are done with burger, you might look like you have used BBQ sauce as facial mask. Taco burger was probably the most strangest combination, after all if you put sour cream in it....good, but next time one will choose different one. Cajun burger with grilled peppers tasted well, but the winner was the American burger with bacon - I love bacon and here is plenty of it. Yummy Yummy! But I like Jama not just for the burgers, but also for the atmosphere and nice service. For the drink, you can choose from several types of beers. I like Prince from brewery Chlumec. 

Anyway, there are still few burgers left I have to try (have my eye on Super Steakhouse one). I'm going to visit Jama again soon, to remedy this deficiency. So if I attracted you a little bit to try this place, maybe we will meet there. :) God bless burgers! :)



2 comments: